Executive Vip Travel Executive Golf Travel Executive Incentives
   |   |   |   |   | 
Marrakech
Marrakech
Marrakech is niet alleen een fantastische stad, maar straalt ook de sfeer uit van het oorspronkelijke Marokko. De straten van de oude, roze stad waren te nauw om auto’s toe te laten en bezoekers die zoeken naar het “echte” Marokko” kunnen hier hun hart ophalen aan de oude middeleeuwse infrastructuur.
Marrakech, gelegen aan de voet van het Atlasgebergte, geldt als de hoofdstad van zuidelijk Marokko en als naamgever van het land. Marrakech heeft prachtige parken, een aardige manier om deze te bezoeken is om dit per koets te doen. Het Bahia paleis heeft prachtige tuinen, geurend naar jasmijn en sinaasappelbloesem. In de tuin van Villa Majorelle vindt u vele vogelsoorten en bij zonsondergang vormt de weerspiegeling van het paviljoen in de Menara met haar grote palmentuin van 13.000 ha. een prachtig gezicht.
De vele bezoekers die jaarlijks naar Marrakech komen, hebben het oorspronkelijke karakter van de stad nog steeds niet gewijzigd. Eigenlijk draagt hun aanwezigheid juist bij tot het in stand houden van dit grootse monument. De inwoners van Marrakech zijn met recht trots op hun stad en delen hun waardevolle erfenis graag.
De meest belangrijke bezienswaardigheden liggen op relatief korte afstand van elkaar, met in het noorden de souks, meer zuidelijk het Djema El Fna Plein plein met z’n vele verhalenvertellers en muzikanten en natuurlijke de Koutoubia moskee die vanuit bijna de hele stad te zien is. Het DJemaa el Fna plein is het centrum van de stad. Van oudsher het plein waar de boeren en kooplieden uit de Sous, de hoge Atlas en het zuiden elkaar ontmoetten.
Tegenwoordig vormen een verzameling dansers, kunstenaars, muzikanten, acrobaten en verkopers een indrukwekkend schouwspel. ’s Avonds staan er kraampjes met etenswaren uitgestald en kan men zich tegoed doen aan gerechten zoals couscous en harira.

Verblijf Kenzi Farah, 5-sterrenhotel, ligt in Marrakesh, op een paar minuten van het DJemaa El Fna plein maar toch rustig gelegen in een mooie tuin. Het biedt binnen- en buitenzwembaden, een sauna, een spa en gratis toegang tot een hamam.

Dag 1
 • U vliegt naar Marrakech.
 • Na aankomst op de luchthaven transfer naar het hotel.
 • Welkomstdrankje en lunch in het hotel.
 • Naar de lunch wordt er een bezoek gebracht aan Marrakech. Tijdens deze tour bezoekt u alle belangrijke monumenten van de stad zoals Koutoubia Moskee, die al stamt uit het jaar 1147. De eerste moskee werd echter al snel afgebroken aangezien de richting niet geheel correct naar Mekka gericht stond. Sinds 1199 is het een van de meest belangrijke symbolen van Marrakech, stadsmuren met z’n indrukwekkende lengte van meer dan 10 km is het een populaire attractie, Bahia Palace is gebouwd door de slaaf Abu Ahmed samen met handwerklieden aan het eind van de 19e eeuw. De structuren vertellen veel over de smaak van de nouveau riche in deze tijd. Het had de potentie om het grootste paleis van zijn tijd te worden maar helaas domineerde gehaast werken en een slechte planning de bouw. Dit wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is om dit kasteel te boeken, het is een monument van die tijd en diende onder andere als het verblijf van de franse generaal, Lyautey.
 • Diner in het restaurant Gharnata Palace.
  Dit prachtige paleis in privé-eigendom ligt in het hart van de oude Medina. Het wordt gewoonlijk gekozen als één van de highlights van het programma, daar het absoluut iets magisch heeft.
  Gasten wandelen door nauwe straatjes om uiteindelijk bij het Paleis aan te komen, bij een bescheiden poort. Als de poort eenmaal open gaat, wordt een van de mooiste juwelen van Marokkaanse architectuur ontdekt.
  Het Gharnata Palace werd gebouwd in de 16e eeuw door een van de rijkste families uit Marrakech. Het wordt beschouwd als een museum met z’n plafonds van 20 meter hoog, sculpturen van duur kersenhout, prachtige mozaïken en de indrukwekkende fontein.
  Gharnata Palace werd wereldberoemd. Vele ministers, presidenten en filmsterren tekenden hier het Gouden Gastenboek.
  Als entertainment is er een trio-band met Marokkaans/Andalusische muziek en een show van een buikdanseres tijdens het diner. Het eten is een waar culinair feest met vele lokale specialiteiten, Marokkaanse wijnen en uiteraard thee.
 • Of Berber diner met Fantasia show.
  In een prachtig decor onder tenten en temidden van palmbomen op slechts 15 km van Marrakech ligt Borj Bladi restaurant. Gasten worden meegenomen in de magische wereld van Marokko.
  U wordt welkom geheten door een parade van paarden en vredige ‘strijders’. U dineert onder grote Caïdal tenten, waar u vermaakt wordt door charmante danseressen en een optreden van strijders met hun paarden. Het diner is typisch Marokkaans.
 • Transfer naar het hotel.

Dag 2
 • Ontbijt in het hotel.
 • Jeepsafari Atlasgebergte.
  Er worden 4-WD’s (4 passagiers en chauffeur) opgesteld bij het hotel. Er kan op verzoek ook zelf gereden worden.
  In konvooi rijdt men naar de dam bij Ialla Takerkouste, op ongeveer 45 minuten rijden van Marrakech. Hier verlaten we de gebaande paden en gaan off-road rijden op het Kik-plateau naar Moulay Brahim, via verschillende Berber-dorpjes.
  Via de verharde weg van Ouirgane bereikt men La Roseraie waar de lunch klaar staat.
  La Roseraie is een oase van rust temidden van prachtige fruitbomen, aan de voet van het Atlasgebergte.
  In de middag wordt de tocht voortgezet door een ruig en avontuurlijk (berg-)landschap.
  De middag wordt afgesloten met een drankje op een plek met prachtig panoramisch uitzicht.
  Aan het einde van de middag terug naar het hotel.
 • Transfer van het hotel per paard en wagen naar Yacout Palace, een architectonisch juweeltje, diep verborgen in de oude Medina van Marrakech.
  Bij aankomst begeleiding naar het terras voor een cocktail met een adembenemend uitzicht over de oude stad met op de de achtergrond de muziek van een Gnoua muzikant.
  Het galadiner wordt geserveerd in de sfeer van ‘1001’nacht in het restaurant Yacout Palace.

Dag 3
 • Ontbijt in het hotel.
 • Bezoek aan de souks en het bekende DJemaa El Fna plein.
  Het overdekken van de souks is essentieel: het beschermt namelijk tegen de enorm hoge temperaturen in de zomermaanden, die regelmatig boven de 40 graden uitkomen. Iedere souk heeft z’n eigen specialiteit, variërend van ondermeer goud, juwelen, parfum, schoenen, kleden tot wol.
  Het plein staat niet zozeer bekend om z’n schoonheid als wel het 24-uurs ritme, dat nooit stopt. Altijd vindt men er muzikanten, artiesten, eetstalletjes en vele bezoekers die zomaar wat rondslenteren.
 • Lunch in een lokaal restaurant bij de Djema El Fna Plein.
 • Transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de vlucht terug.