Executive Vip Travel Executive Golf Travel Executive Incentives
   |   |   |   |   | 
KLM INTRODUCEERT KOSTEN VOOR RUIMBAGAGE BINNEN EUROPA
KLM INTRODUCEERT KOSTEN VOOR RUIMBAGAGE BINNEN EUROPA
KLM heeft op 13.02.13 aangekondigd haar ruimbagagebeleid voor Europese vluchten te wijzigen. Vanaf 22 april 2013 is het meenemen van ruimbagage op Europese vluchten een betaalde keuzemogelijkheid voor passagiers die in Economy Class reizen. Deze wijzigingen gelden voor KLM-vluchten ongeacht vluchtuitvoering.

Uitgesloten klantgroepen
Voor een aantal klantgroepen maakt KLM een uitzondering. Zij hoeven niet voor het eerste stuk ruimbagage te betalen. Hiertoe behoren o.a. alle Flying Blue deelnemers (inclusief Ivory deelnemers).

Keuzemogelijkheden
Het meenemen van ruimbagage wordt onderdeel van de keuzemogelijkheden voor de vlucht. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om een boeking uit te breiden met extra’s zoals een Economy Comfort-stoel en binnenkort toegang tot de KLM Crown-lounge. Hiermee kunnen passagiers hun reis volledig samenstellen naar persoonlijke voorkeuren.

Tarief ruimbagage
Bij het boeken van de ruimbagage vóór aankomst op de luchthaven geldt een gereduceerd tarief. Passagiers betalen dan €15 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van maximaal 23 kg en binnen de toegestane afmeting.
Voor het boeken op de luchthaven geldt een tarief van €30 per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage van maximaal 23 kg en binnen de toegestane afmeting.